Esper-hanke sai sosiaali- ja terveysministeriön poikkeusluvan. Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk) allekirjoittama poikkeuslupa Mikkelin keskussairaalan 105 miljoonan rakennushankkeille tuli torstaina 6.10.

Hallituksen asettamasta sote-investointien kiellosta poiketen Esper-hanke voi siis jatkaa sosiaali- ja terveysministeriön luvalla.

Myönteinen ratkaisupoikkeusluvasta oli Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä (Essote) odotettu. Lupa helpotti erityisesti ns. Kuuman sairaalan suunnittelu- ja valmistelutilannetta.

– Syksyn paras uutinenhan tämä on. Näin sen piti mennäkin. Ministeriö on ymmärtänyt, että Esper tukee sote-uudistuksen tavoitteita, kiittelee Essoten johtaja Risto Kortelainen.

Sosiaali- ja terveysministeriö totesi päätöksessään, että hanke mahdollistaa sosiaali- ja terveydenhuollon hallinnollisen ja toiminnallisen integraation, tehostaa kuntayhtymän toimintaa ja mahdollistaa uusia toimintamalleja.

Ministeriön mukaan hankkeessa on myös huomioitu valmistelussa oleva erikoissairaanhoidon keskittäminen ja työnjako sekä tilojen joustomahdollisuudet tulevien erikoissairaanhoidon ratkaisujen yhteydessä.