Tanssiryhmä Harmaa Sirkus -extended löytää performanssinsa innoittajaksi Mikkelin keskussairaalan Koivupuisto-teoksen sunnuntaina 26.8. klo 15. Tanssiryhmän projisoi oman esityksensä Perhetalon seinät muodostavaan Koivupuistoon. Esitykseen on vapaa pääsy.

Idea sai alkunsa elokuun alussa Mikkelin neljännessä nykytanssitapahtumassa, New Movement Laboratoryssa, jossa haluttiin tuoda nykytanssia katukuvaan. Tanssijat jalkautuivat eri puolille kaupunkia etsimään tiloja mahdolliselle produktiolle.

– Toisena jalkautumispäivänä törmäsimme Perhetalon upeaan Koivupuistoon, rakennukseen, jonka ulkoasu teki meihin suuren vaikutuksen.  Ja kun tarpeeksi kauan sitä ihailimme, tapasimme itse taiteilijan, Lauri Nykoppin.  Tästä tapaamisesta sai alkunsa ajatus performanssista, tanssista Koivupuistossa, kertoo Harmaan sirkuksen Fanny Gurevitsch.

harmaa20sirkus
Harmaan Sirkuksen muodostavat Ismo-Pekka Heikinheimo,Tiina Jalkanen ja Fanny Gurevitsch.

Tanssiryhmä Harmaaseen Sirkukseen kuuluvat Ismo-Pekka Heikinheimo, Tiina Jalkanen ja Fanny Gurevitsch. Nyt mukaan tulevat myös Sara Gurevitsch ja Tom Lönnqvist, jotka ovat olleet Nykytanssitapahtumassa jo usean vuoden ajan. 

Sara Gurevitsch on ollut alusta saakka ideoimassa ja esiintymässä tapahtuman yhteydessä järjestetyissä demo-esityksissä. Lönnqvistin äänimaailma on ollut itseoikeutetusti paikalla jo kahtena vuonna.  Lisäksi mukaan Koivupuisto-performanssiin tulee lahjakas nuori muusikko, puhaltaja Satu Tillanen, jonka musiikki on löytänyt paikkansa Lönnqvistin luomassa äänimaailmassa.

– Taide luo hyvinvointia, hyvinvointi on taiteessa ja kohtaamisissa.  Tätä ajatusta edustamme ja lähdemme sitä toteuttamaan isolla innolla. Suunnittelussa on tietenkin ollut mukana Essote, erityisesti hankejohtaja Pirjo Syväoja, jonka tuki on mahdollistanut projektin toteutumisen, Gurevitsch kiittelee.

Harmaa Sirkus

Harmaan Sirkuksen kaikki esiintyjät ovat tanssin ammattilaisia. Jalkanen on tanssija, tanssipedagogi, tanssin tutkija. Ismo-Pekka Heikinheimo on tällä hetkellä freelance taiteilija, koreografi, ja Ismo Dance Companyn taiteellinen johtaja. Fanny Gurevitsch on mikkeliläinen tanssin ja taiteen monitoimija, tällä hetkellä perustamansa tanssiopiston Etelä-Savon Tanssiopiston rehtori. 

Sara Gurevitsch ja Tom Lönnqvist edustavat Harmaassa Sirkuksessa toista sukupolvea.  Sara Gurevitsch on mikkeliläislähtöinen tanssija, koreografi, joka valmistui tanssitaiteen maisteriksi, suuntautumisvaihtoehtona koreografia Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta tänä keväänä. Tom Lönnqvist on alun perin kaupallisella alalla koulutuksen saanut urheilullinen ja taiteellinen äänisuunnittelija, joka valmistui myös Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta Valo-ja ääni opinnoista teatteritaiteen maisteriksi tänä keväänä.

7873
Fanny Gurevitsch ja Tiina Jalkanen valuvat.

Koivupuiston performanssissa on mukana nuori myös Mikkelistä kotoisin oleva muusikko Satu Tillanen, joka on paitsi puhaltaja myös laulaja.

Lisätietoja
Fanny Gurevitsch
Harmaa Sirkus
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.>
050 514 6442