Pääaulan korjaustyöt sulkevat Mikkelin keskussairaalan pääoven ja pienentävät etupihaa maanantaista 21.5. lähtien.

Keskussairaalaan tullaan ainakin syyskuun loppuun saakka joko sisäpihan B-sisäänkäynnistä Porrassalmenkadun puolelta tai Pirttiniemenkadulta vaneritunnelin kautta pääaulaan ja päivystykseen.

B-sisäänkäynti on monelle mikkeliläiselle tuttu siitä, että Pankalammella sijainneet perusterveydenhuollon vastaanotot siirtyivät sen läheisyyteen vuosi sitten kesällä.

Sairaalaan läheisyyden pysäköintipaikat ovat jälleen vähentyneet, kun rakennustyöt etenivät Mannerheimintien puolella huhtikuun lopussa.

– Suosittelemme, että asiakkaat käyttävät Sairaalaparkkia, josta on vain muutama kymmenen metriä pääaulaan ja päivystykseen. Sairaalan pääsisäänkäynnin pihasta löytyy vain muutama invapysäköinnin paikka, kertoo ESPER-hankkeen hankejohtaja Pirjo Syväoja.

Pääsisäänkäynnin pihalle voi edelleen jättää asiakkaita, joiden kävelykunto on heikko. Jos asiakkaiden tuoja ei halua käyttää Sairaalaparkkia, niin kävelemään pystyvät asiakkaat on Syväojan mukaan parasta jättää kauemmaksi, esimerkiksi Porrassalmenkadun sille puolelle, jossa sijaitsevat muun muassa R-kioski ja kalastustarvikeliike. Työmaat ja taksien pysäköinti vievät liki kaiken pysähtymistilan Porrassalmenkadun sairaalan puoleiselta osuudelta.

b ovi

Väliaikainen pääovi, sisäpihan B-sisäänkäynti on käytössä syyskuun loppuun.

Väliaikaisen pääoven eli B-oven sisäänkäynti on huomattavasti normaalia pääsisäänkäyntiä ahtaampi. Essote on järjestänyt B-sisäänkäynnille opastusta ja lisännyt opasteita, jotta ruuhkia voidaan vähentää oven läheisyydessä.

– Ruuhkia varmasti syntyy B-ovella. Toivomme asiakkailta ymmärrystä ja kärsivällisyyttä. Vuoden 2019 loppukeväästä iso osa suuria asiakasvirtoja haittaavista rakennustöistä on ohitse ja Perhetalo ja Kuuma sairaala valmistuneet, Syväoja sanoo.

Porrassalmenkadun varressa sijaitsevan E-talon kadunvarren sisäänkäynti avataan toiseen kerrokseen meneville yleissairaalapsykiatrian, naistentautien sekä äitiys- ja sikiöseulonnan asiakkaille. Tästä ovesta ei kuljeta muille vastaanotoille.

– Pääsisäänkäynnin sulkeminen aiheuttaa sen, että myös siirtymiseen sisätiloissa menee enemmän aikaa kuin aiemmin. Asiakkaiden kannattaa siis tulla hyvissä ajoin ennen varattua aikaa, koska pysäköinti ja sisällä liikkuminen voi kestää edelliskäyntejä kauemmin, kannustaa päivystyspalvelujen ylilääkäri Santeri Seppälä.

Polkupyörille on luvassa uusi pysäköintipaikka Porrassalmenkadun varteen E-rakennuksen ja R-talon väliin.

Tulosta kartta tästä Kulkuopas päivystykseen 21.5. alkaen

Lisätietoja

Pekka Ylönen
Rakennuttajainsinööri
ESPER-hanke, Essote
pekka.ylonen [at] suomenct.fi
040 187 4456

Pirjo Syväoja
Hankejohtaja
ESPER-hanke, Essote
pirjo.syvaoja [at] essote.fi
040 359 6749