Mikkelin keskussairaalan alueelle tuleva Perhetalo sai lopullisen siunauksen Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) valtuustossa (17.5.).

ESPER Nykopp visualisointi lounas web small

Perhetalon ennakoivat työt käynnistyivät huhtikuussa Porrassalmenkadun varressa ja rakennustyöt voidaan nyt tehdyn päätöksen perusteella käynnistää kesäkuussa.

Viisikerroksinen Perhetalo on ESPER-hankkeen kolmas rakennusvaihe. Perhetalon kokonaisuuteen sisältyy lapsiperheiden palveluja kolmessa kerroksessa ja aikuisten osastopalveluja kahdessa kerroksessa. Jos työt etenevät suunnitellusti, valmistuu Perhetalo toukokuussa 2019. 

Perhetalo tarjoaa Mikkelissä asuville lapsiperheille peruspalveluja ja koko maakunnalle erityispalveluja. Lapsiperheiden peruspalveluja ovat äitiys- ja lastenneuvolat, lapsiperheiden kotipalvelu, perhetyö, perheoikeudelliset palvelut ja lastensuojelun alkuarviointi. Erityispalveluja ovat puolestaan äitiys- ja sikiöseulontavastaanotto, lastentautien ja lastenneurologian vastaanotto, lasten erityisen tuen palvelut, lastentautien osasto, synnytysosasto ml. vastasyntyneiden teho- ja tarkkailupaikat sekä äidinmaitokeskus.

Perhetalon on tarkoituksena parantaa lapsiperheiden palveluja sijoittamalla palvelut lähelle toisiaan sekä muodostamalla tiivis yhteys sosiaalipalvelujen, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon kanssa. Henkilöstöä Perhetaloon sijoittuu noin 250. Avohoidon käyntejä taloon tehdään vuosittain n. 50 00 ja potilaat viettävät siellä n. 28 000 hoitopäivää vuodessa.

Perhetalon rakentamiskustannukset ovat noin 25,7 miljoonaa euroa.

Puheenjohtaja Pirkko Valtolan (kok.) aloitteesta valtuusto lähetti kiitokset työntekijöille.

  • Työskentely rakentamisen ja muutoksen keskellä on varmasti raskasta. Toivomme työntekijöillemme jaksamista ja onnistumisen elämyksiä työn keskellä, Valtola tiivisti valtuuston terveiset.

Lue päätös Perhetalon rakentamisesta (linkki)

 

Lisätietoja

Pirjo Syväoja

Hankejohtaja ESPER-hanke, Essote

pirjo.syvaoja [at] essote.fi

040 359 6749