Perhetalo

Taide tukee henkilöstön ja asiakkaiden viihtymistä sekä hyvinvointia. Taiteella on myös stressiä madaltava vaikutus. Koivupuisto -taideteokseen verhoutuva Perhetalo kokoaa yhteen lapsiperheiden lähipalvelut sekä toimii alueen perheiden erityspalvelujen keskuksena.

Voit lukea taidekoordinaattoreiden kokoamaa Perhetalon taiteen tarinaa täältä.

Koivupuisto

Image

Taiteilija Lauri Nykoppin Koivupuisto -taideteos toteutetaan Perhetalon lasiselle kaksoisjulkisivulle.

Inspiraatio Perhetalon julkisivun lasitaideteokseen on lähtenyt koivumetsästä ja koivusta puhtauden ja terveyden symbolina. Koivupuiston tavoitteena on luoda asiakkaille hyvää mieltä, turvaa ja positiivisia ajatuksia, jotta sairaalaan ja palveluihin tuleminen ei pelottaisi. Koivupuiston pohjoissivulla voi nähdä yhdellä silmäyksellä koko vuoden kierron, ja sen, kuinka koivut muuttuvat lehdettömistä vihreiksi ja edelleen keltaisiksi.  Koivupuisto-teoksella on kahdensuuntainen visuaalinen merkitys. Ulkopuolelta katsottuna syntyy koko talon kokoinen taideteos ja sisältä katsottuna jokainen ikkuna rajaa oman taideteoksen.

Vasemmalla näkymä Porrassalmenkadulle suuntautuvasta potilashuoneen ikkunasta.

Kollektiivi

Taidetoimikunta valitsi Perhetalon taiteilijoiksi Tuomo Kukkosen Sulkavalta, Matti Kurkelan Juvalta sekä Pirita Lautalan ja Kirsimaria Törönen-Ripatin Mikkelistä. Taiteilijat ovat aloittaneet työnsä kollektiivissa, joka mahdollistaa eri taiteilijoiden taideteosten sijoittamisen Perhetalon kokonaisuuteen. Elokuussa 2016 taiteilijat kokoontuivat  Tuomo Kukkosen työhuoneella Sulkavalla pohtien omaa lähestymistapaansa taidepolkujen ja kertomusten tekemisessä.

Syyskuussa 2016 taiteilijat toivat omat työnsä näytteille Studio Wakewaan antaen henkilöstölle ja kaupunkilaisille makupalan omasta taidetyöstään. Taiteilijat keskustelivat henkilöstön ja kaupunkilaisten kanssa saaden pohjaa työlleen Perhetalon oman taidekertomuksen tuottamiseen. Perhetalon taiteilijat tapasivat henkilökuntaa lokakuussa 2016, jolloin keskusteltiin mm. ”taideteosten hengestä” sekä taideteosten sisältöihin, materiaaleihin ja tekniikoihin liittyvistä rajoitteista. Henkilöstö pääsee osallistumaan Perhetalon yhteisen taidekertomuksen luomiseen osallistavissa työpajoissa.

Tuomo Kukkonen

Sulkavalla syntynyt kuvataiteilija Tuomo Kukkonen on omalla omintakeisella maalaustavallaan luonut merkittävän uran. Hän, kuten muutkin Perhetalon taiteilijat ovat kansallisesti ja kansainvälisesti tunnustettuja taiteen tekijöitä. Jokainen voi esittää mittavan listan yksityis- ja yhteisnäyttelyistä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

teos Kukkonen2

Lempeä maisema kesän 2016 Taidekammarin näyttelystä

Tuomo Kukkonen maalaa luontoa, maisemaa ja arkisia esineitä vahvalla väri-intentiolla. Kuvien harras tunnelma on vangitseva, usein jopa meditatiivinen. Haikeus ja nostalgia puhuttelevat.